ZONGULDAK-BHA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak merkeze bağlı Birlik Mahallesinde inşa edilen köprünün şantiyesini yerinde inceledi. 3 gün sonra yayaların kullanımına açılacağını müjdeleyen Milletvekili Avcı, köprü hakkında şu detayları verdi:

“Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Birlik Mahallesine, çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı modern köprünün montaj çalışmaları başladı.

Birlik Mahallesi Değirmen Sokakta dayanıksız olduğundan dolayı tehlike arz etmesi sebebiyle, yıkılan yaya köprüsünün yerine kısa zamanda çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı 22.50 metre uzunluğunda ve 3.40 metre genişliğinde betonarme ayaklı modern köprünün, hizmete sokulması için vinç kullanılarak başlanılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

2,5 milyon liraya yatırım bedeli ile inşa edilen ve şantiyeden vinçle getirilen 2 modüler parçadan oluşan yeni köprü, korkuluklarının da monte edilmesiyle 3 gün sonra yayaların kullanımına açılacak.

Yapılan yeni köprü uzay kafes tekniği sayesinde taşkınlardan zarar görmeyecek. Köprüden Birlik, Çaydamar ve Karaelmas Mahallerinde yaşayan hemşehrilerimiz istifade edecek.

Yatırımlarımın titizlikle hayata geçmesindeki özverili çalışmalarından dolayı DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Coşkun Çolak, DSİ Genel Müdürlüğü’müze ve Bakanlık bürokratlarımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum.

Zonguldak’ımıza hayırlı olsun.”