ANKARA-BHA

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat’tan acı bir haber geldi. İstanbul Kozyatağı’ndaki bir otelde sahne alırken aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kalp masajı yapılan Arolat, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 52 yaşında hayatını kaybeden Arolat’ın menajeri Halil Yıldırım, “Ben Antalya’daydım. Sahnede kalp krizi geçirmiş. Hemen hastaneye kaldırmışlar ama kurtarılamamış. Acı haber biraz önce geldi. Çok üzgünüz. Sevenlerinin başı sağ olsun,” dedi.

Ünlü sanatçı, üç gün önce katıldığı Armağan Çağlayan’ın 196Sekiz isimli YouTube kanalında, “Hayatta en mutlu olduğum yer sahne,” demişti. Metin Arolat, 1995 yılında “Dert Değil” şarkısı ve klibiyle tanınmıştı.

Metin Arolat Kimdir?
Metin Arolat, 28 Mayıs 1972’de İzmir’de doğdu. Annesi Çerkes, babası ise İstanbul kökenli bir banka memurudur. Babası, Türk Hava Yolları’nın logosunu tasarlayan kişidir. Aile kökleri arasında ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat ve gazeteci Osman Saffet Arolat da bulunmaktadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Arolat, abisi Demir Arolat’ın trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul’a taşınarak yönetmenlik ve müzik kariyerine yöneldi.

İstanbul’da ilk olarak Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak işe başlayan Arolat, çalıştığı bir kısa filmle Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü kazandı. Daha sonra Amerika’ya giderek Chicago’daki Illinois Üniversitesinde reklamcılık eğitimi aldı ve Türkiye’ye döndüğünde Tarkan’ın klip çekimlerini yapan ekipte görev aldı.