ANTALYA-BHA

Boğazkent mahallesi Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Serik ilçe başkanı Ahmet Söker Boğazkent Mahalle muhtarı Özkan Uysal, kurum müdürleri, STK Başkanları ve balıkçı esnafı katıldı.
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker;

“Meclisin kapanmasıyla birlikte yaklaşık iki aydan beri tüm Serik’teki 66 mahallemizi tek tek geziyoruz. Mahallelerimizde sayın vekillerimize, bakanlarımızla programlar yapıyoruz. Tabii hem siyaset yapıyoruz Hem siyaset üstü işler yapmaya çalışıyoruz. Amacımız ve gayemiz şu. Biz AK Parti iktidarı olarak esasen 23 yıldan beri hiçbir zaman seçimden seçime, vatandaşın yanına giden bir parti olmadık. Yine bugün de vatandaşın sorunlarına kulak tıkayan değil, tamamen şeffaf şekilde. kurum müdürlerimizle birlikte vatandaşlarımızı mahallelerinde ziyaret edip açık oturum şeklinde tamamen sorunlarımızı, sıkıntılarımızı istişare ettiğimiz, tartıştığımız, taleplerini aldığımız ortam yaratmaya çalışıyoruz. Yine bugün ben Sayın Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu’na tabii buradaki sorunu da sizin bu boğazda yaşadığınız sorunları ve diğer sorunları aktardığımda tabii başkanım hemen gidelim dinleyelim yapabileceğimiz nedir? istişare edelim dedi. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum Sayın Bakanım. Aramızda Çevre Şehircilik il Müdürümüz, DSİ Bölge Müdür Yardımcımız, CK Elektrik sorumlumuz, tüm kurum müdürlerimizle, diğer mahallelerde olduğu gibi bugün de buradayız. İnşallah sizlerle istişare edip bir sonuç bulmak adına gayret göstereceğiz.
Kısaca da Boğazkent’e geçmişten bugüne yaptıklarımızı da şöyle bir hatırlatacak olursak bildiğiniz üzere Karadayı’dan Boğazkent’e bağlanan yolu sıcak asfalt haline getirdik. Yine Boğazkent’in içerisinde bir adet Ahmediye’de bir adet iki adet kapalı alan yaptık. Yine bunun gibi birçok hizmet gerçekleştirdik. Bunların hepsini AK Parti belediyeciliğiyle yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte de kurumlarımız nezdinde, kurumlarımızın eliyle yapmaya gayret edeceğiz. Bizlere düşen ne varsa yanınızda olacağız.”dedi.

Mahallenin sorunlarını dile getiren muhtar Özkan Uysal;

“Balıkçılar Kooperatifinin 50 tane üyesi var. Bunun yanında belki 150 tane özel tekne var. Herkes balıkçılık sevdasında. Denize açılmak istiyorlar. Biz burada bir balıkçı barınağı istiyoruz sayın vekilim. Burada gördüğünüz gibi teknelerimiz korumasız bir şekilde kışın da Toroslar’dan gelen suların buraya taştığı zaman bu teknelerin karaya kadar çıktığını ve çoğu teknemizin denizden alındığını çevre de biliyor. Boğazın çok tehlike yaratıp ölümlerle karşı karşıya geldiğimizide zaten yerinde göreceksiniz. Tamamen riskli bir olaydayız. Şu andaki bizim sıkıntımız Boğaz ve Barınak. Boğazkent’in başka sıkıntıları var ama onlar da tek tek size iletebilir. Başka iletmek istediğiniz şimdi Boğazkent’in sanayi kısmından sonra Sümer Tilmaç dediğimiz bir viraj var. O virajdan itibaren mahallemizin oraya kadar aydınlatma sistemi yok. Yani bu yol karanlık bir şekilde duruyor. Oraya aydınlatma yapılmasını istiyoruz. Daha sonra burada doğalgaz sıkıntımız var. Belek’te doğal gazımız var. Belek’le aramızda 7 kilometre mesafe Boğazkent’te doğal gazımız yok. Manavgat sahil yolu dediğimiz bir yol var. Vatandaşlarımız bu yolun ne aşamada olduğunu da soruyorlar.” dedi.

Ak Parti Antalya milletvekili ve NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu;

“İlçe başkanımız Ahmet Söker bu sorunlardan bahsedince biz hem gelelim burada yerinde sizlerden dinleyelim dedik. Bir taraftan da çalışmaya başlayalım. Bundan sonra kalıcı çözüm nedir? Onu da sizlerle konuşmak istedik. Elbette ülkemizin içinden geçtiği, dünyanın içinden geçtiği ekonomik durumdan dolayı Devletimizin bir tasarruf tedbirleri döneminden geçiyoruz ama buna rağmen elimizdeki kaynakları etkin bir şekilde kullanıyoruz ve Antalya’mıza da bu kaynaklardan azami bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Diğer milletvekili arkadaşlarımız bugün burada değiller. Kemal Bey AGİT toplantısı için şu anda yurt dışında. Diğer milletvekillerimizi de partimiz genel merkezimiz bizim Türkiye buluşmaları diye bir çalışmamız var. Ben bakanken başlatılan bir çalışmaydı. Bir bakan ya da genel başkan yardımcısının başkanlığında bölge milletvekilleri ve genel merkezden, gençlik kolları, kadın kolları, teşkilatlarımızın katılımıyla bir ile gidiliyor. Önce merkezde bir toplantı, sonra herkes farklı ilçelere dağılıyor. O ilin tamamını o gün kapsamış oluyoruz. Gidip görmüş oluyoruz, dinlemiş oluyoruz. Arkadaş Komşu illerimizdeki Türkiye buluşmaları toplantılarına katıldığı için sizlerle beraber değiller. Ben buradayım. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber, teşkilatlarımızla beraber Antalya’mıza yapılan, yapılacak yatırımları da yakından takip ediyoruz.”

“Antalya Alanya otobanı çalışmaları başlıyor.”

“Yıllardır hep birlikte konuştuğumuz bazı projeler vardı. Artık bu projelerde de sona doğru geldik. Bunların en önemlisi Alanya, Antalya otobanıydı. Aslında bu Akdeniz sahil yoluna, Gazipaşa’ya kadar, oradan da devam eden şu anda Akdeniz yolu var. Antalya Mersin arasındaki yol otoban ona bağlanacak bir yol ama şu an itibariyle şu anki projeye göre Serik ilçemizden başlayıp Alanya’nın girişine kadar devam edecek. Bu inşaat devam ederken de o diğer bahsettiğimiz hedeflere de destinasyonlara da Inşallah yolu uzatmış olacağız. İhaleyi yaptık biliyorsunuz. Yüklenici şirket şantiyesini kurmaya başladı burada Serik’te. Alanya tarafına da kuruyor. İki taraftan başlayacaklar. Önümüzdeki haftalarda inşaat başlıyor. Tam teşekküllü bir şekilde, tam kapasiteyle en geç Mart ayında Alanya Antalya Otobanı çalışmaları, inşaat çalışmaları başlamış olacak. Hep beraber yakından takip ediyoruz.”

“Sanayi köprülü kavşak inşaatı Kasım ayında başlayacak.”

“Sizleri yakından ilgilendiren şu anda D400 yolu üzerindeki sanayi kavşağı dediğimiz Boğazkent kavşağı köprülü kavşak projesinin de ihalesini yaptık. İnşallah kasım ayında inşaat başlayacak. Ve böylelikle hem D400 yol üzerindeki trafiği rahatlatacağız. Hem de bu bölgede yaşayan hemşerilerimiz daha güvenli bir şekilde o kavşağı kullanmış olacak. Bu vesileyle bir taraftan otoban inşaatı devam Diğer taraftan D400 yolu üzerindeki trafiği rahatlatmak için de yol üzerinde genişletme çalışmaları, yine kavşak düzenlemeleri, kavşaklarda, sağa sola çıkışlarla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bana göre bazı Işıklı kavşakların da kapatılması gerekiyor. Biz mahalleden geçerken iki tane bazen üç tane Işıklı Kavşak var. Zamanında bunlar o sebep bu sebeple yapılmış. Bana göre hataydı. Ama kıramamışız muhtarları, kıramamışız mahallelerimizi bu kadar sıklıkta ışıklı kavşağın olduğu başka bir yol yok. Yani Antalya’dan Alanya’ya kadar yetmiş küsur tane ışıklı kavşak var. Neyse bunları tüm bu trafiği azaltmak için çünkü turistler geliyor. Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Sizler, bizler kullanıyoruz. Tarım ürün taşıyoruz vesaire bu yolu da rahatlatacağız.”

“Sahil yolu projesini Büyükşehir yapmak isterse destek veririz.”

“Elbette yeni alternatif yollar da yapmak gerekiyor. Bunlardan bir tanesi biraz önce kooperatif başkanımızın da vurguladığı sahil yolu projesi. Yani Antalya Kundu’dan gelip buradan Manavgat tarafına bir yol projesi. Özellikle bu kral yolu dediğimiz kısmın da genişletilip, düzeltilmesi gerekiyor. Bu bölgenin turizm olarak kalkınması bakımından da önemli. Hemen Manavgat ilçemiz sınırlarında biliyorsunuz otel ve golf sahaları da var. Belek’le bunların bütünleşmesi önemli. Bu bölgedeki otellerimizin değerinin artması bakımından yani gecelik konaklama ücreti bakımından elde edeceğimiz gelir bakımından da bu yol önemli. Malumunuz bu yol bizim büyükşehir belediye başkan adayımız Hakan Tütüncü’nün programındaydı. Vaatlerinin bir tanesiydi. Gayet güzel de sunumunu yaptı. Ama seçimleri mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek kazandı. Bu tabii demokrasi biz buna saygı duyuyoruz. Halkımızın iradesine. İnşallah şu andaki yönetim bu yola sahip çıkar. Kültür ve turizm Bakanımız da her zaman gerekli desteği vereceğini de söyledi. Burada siyasete, polemiğe girmek istemiyorum. Burada mahallemizin ve özellikle balıkçılarımızın taleplerini görüşmek için geldik. Ama biz AK Parti iktidarı olarak hiç ayrım yapmadan tüm yerel yönetimlere, tüm belediyelerin taleplerine destek oluyoruz. Eğer böyle bir yolu büyükşehir belediyemiz yapmak isterse biz buna her türlü desteği vereceğimizi de buradan söylemek isterim.”

“Hükumet konağı inşaatı hızla devam ediyor.”

“Tabii ki yol önemli ama günlük hayatta ihtiyacımız olan şeyler de var. Bunlardan bir tanesi de hükümet konağı, devlet deyince hükümet konağımızın da biliyorsunuz inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüzde altmış beş seviyesine geldik. Kısa süre içinde inşallah bunu tamamlayacağız. Hızlı bir şekilde. Ama hepimiz için en önemli şey nedir? Eğitimdir. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceği bakımından. O nedenle özellikle Gedik özel çocuklarımızın okul inşaatına özel önem veriyoruz. Gedik Mahallesi’nde özel çocuklarımız için özel eğitim, on iki derslik anaokulunu yaptık. On gün sonra inşallah bunun kesin kabulünü yaparak bu bölgede yaşayan özel çocuklarımıza eğitim imkanı tanıyacağız. Yine Akçaalan anaokulunu sekiz derslik halinde tamamladık. Ekim ayı başında çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yine Gedik İlkokulu yirmi dört derslik. Okulu da tamamladık ve öğrencilerimizin hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Kadriye İlköğretim Okulu’nu da bir ay sonra inşallah yine hizmete sunacağız. Ve böylelikle okullarda sınıflardaki yoğunluğu da azaltmış olacağız. Amacımız ikili eğitimi tamamen sonlandırmak. Çocuklarımızın çok erken saatte Okula gitmesini ve akşam geç saatte okuldan dönmesini istemiyoruz. O nedenle okul ve derslik inşaatına yapımına çok önem veriyoruz. Hasan Güçlü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi. Bu da yirmi derslik. O da yirmi güne kadar inşallah hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Yine Yukarı Kocayatak’ta TOKİ konutlarında yirmi dört derslik ilk ve ortaokul yapımı var. Kısa zamanda bunlar da açılmış olacak. Bu okulumuzu da yapıyoruz. Tabii gençlik ve spora da önem veriyoruz Yine Gedik Mahallemizde burada yolun bu tarafında bin kişilik kapalı spor salonumuzu da yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte açılışını da hep birlikte yapacağız. Orada da biz kendi aramızda da spor müsabakaları inşallah yapmış oluruz.”

“Antalya’ya elektrik için 8 milyar yatırım yapacağız.”

“Enerji olmazsa olmaz. Sizler de biraz önce gündeme getirdiniz. Enerji konusunda. Bayağı geride kalmışız. Açık var. Bunu açık yüreklilikle vatandaşımızdan oy isterken de söyledik. Şimdi seçim bitti. Yine söylüyoruz. Bu Antalya’da bu açık bize yakışmıyor. O yüzden bu açığı kapatmak için çok çalışmamız lazım. CK şirketimizin yöneticileri de burada bizimle beraber. Bu sene sekiz milyar TL ilimize yatırım yapacağız. Ama biz bu rakamı arttırmaya da hazırız. Ankara’yla da görüşüyoruz. Tüm öncelik deprem bölgesinde tüm şirketler oralarda bazen taşeron bulmakta müteahhit bulmakta da zorlanıyor şirket. Bazen malzemede de sıkıntı çektiklerini biliyorum. Bu mazeret değil. Ama bu açığımızı kapatmak için tıpkı iki binli yıllarda iki bin üç, dört, beş, altı yıllarında iktidara geldiğimiz o ilk yıllarda çok ciddi problemler vardır. İşte bugün hava bulutlu mesela böyle bulut olduğu zaman elektrikler her yerde kesilirdi. Bir seferberlik anlayışıyla büyük yatırımlar yaptık. Şimdi de bir seferberlik anlayışıyla bu açığı kapatmamız lazım.”

“Serik’e 300 yataklı yeni hastane planlıyoruz.”

“Diğer taraftan tabii sağlık da bizim için önemli. Cumalı Mahallesi’nde yüz iki dekar alanda üç yüz yataklı yeni hastane planlıyoruz. Burada yatırım programına en kısa sürede alıp başta Kemal Çelik milletvekilimiz olmak üzere arkadaşlarımız takip edip bunu hizmete sokacağız. Diğer taraftan Aile Sağlığı Merkezi artı sağlıklı hayat merkezi artı ilçe sağlık müdürlüğü ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu yapımı yüzde doksan seviyesine geldi. Burası adeta bir sağlık külliyesi gibi gibi olacak. Ve inşallah modern imkanlarla hizmet vermesi için de diş hastanemizi de Buraya taşıyoruz ki vatandaşlarımız uygun fiyatlarda ağız ve diş sağlığı bakımını böyle hijyen bir ortamda, sağlıklı bir ortamda alsın. Çünkü ağız ve diş sağlığı gerçekten her türlü sağlık hizmeti önemli ama en önemli konulardan biri tanesi diye düşünüyoruz.
Elbette hizmette sınır yoktur. Bütçe sınırlı olabilir ama hizmette sınır yok. Ülkemiz içinden geçtiği bu süreçte biraz önce de söylediğim gibi tasarruf tedbirlerimiz var. Bunların da olması lazım. Ama aldığımız tedbirlerin ekonomi olumlu bir ivme yakalamamıza da sebep olduğunu da görüyorsunuz. Çünkü tedbirlerin hepsi zaten bu tür ortamlarda ekonomiyi düzeltmek, ekonomik istikrara tekrar kavuşmaktır. Bizim zaten en büyük problemimiz yüksek faiz oranıdır. Bu konularda iyileşme gözlemliyoruz, görüyoruz. Enflasyon ve faiz zaten bunlar birbiriyle doğrudan bağlı konular. Paralel bir şekilde gidiyor. Enflasyon da iniş başladı inşallah bir sene sonra istediğimiz seviyeye enflasyon oranı olarak da ulaşmış olacağız. Bu tabii faiz oranlarını da etkileyecek. Olumlu anlamda düşmesine sebep olacak. Böylelikle yatırımı da daha fazla yapmış olacağız. Ekonomimizin diğer göstergeleri çok şükür iyi Üretim kapasitemiz her geçen gün büyüyor. Her sektörde, her sektörde, sadece savunma sanayide değil, savunma sanayinde gurur duyacak bir seviyeye geldik. Kamu özel şirketlerimiz bakımından. Ama her türlü üretimi, nitelikli üretim bakımından da üretim kapasitemiz, sanayi kapasitemiz büyüyor. Bu da tabii ihracatımızın da artmasına sebep oluyor.” dedi.
Çavuşoğlu bu programının ardından Boğazkent Taksi kooperatifi binasında Serik’te bulunan STK Başkanları ile bir araya gelerek, onların sıkıntı ve isteklerini dinledi, karşılıklı istişarelerde bulundu. Bu toplantının ardından Çavuşoğlu Serik’ten ayrıldı.