Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın sosyal medya üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Arslan, yaptığı paylaşımda İmamoğlu’nu “Mustafa Kemal’in askeri” söylemi üzerinden eleştirerek, Atatürk’ün kurucu ilkelerine ihanet edenlerin bu unvanı kullanamayacağını ileri sürmüş ve İmamoğlu’nu “Proje Çocuk” olarak nitelendirmişti.

YAVAŞ, TWİTİ SİLMEYE ÇAĞIRDI

Mansur Yavaş, Arslan’ın bu paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, bu tür ifadelerin kendi siyaset tarzına uymadığını ve onaylamadığını vurguladı. Yavaş, “Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir.” ifadelerini kullanarak Arslan’a geri adım atması çağrısında bulundu.

ARSLAN’DAN İSTİFA ÇIKIŞI

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kamuoyunda en güçlü adaylar arasında yer alırken, Mansur Yavaş’a yakınlığıyla dikkat çeken ve ABB ASKİ Spor Başkanı da olan Yüksel Arslan’ın paylaşımına Yavaş’tan gelen cevap sonrası Gazeteci Gürkan Hacır, Yüksel Arslan’la görüştüğünü ve kendisinin Mansur Yavaş’a zarar vermemek için ABB ASKİ Spor Başkanlığından istifa edeceğini belirttiğini söyledi.