Kars36 Spor 2024-2025 sezonu için Teknik Direktör olarak efsane Trabzonspor kadrosunda yer alan eski Milli futbolcu İskender Eroğlu ile anlaştı.

Transferlerle Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’da gözleri üzerine çeviren Kars 36 Spor’da imzalar önceki gün düzenlenen törenle atıldı.

Yapılan imza töreninde konuşan Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum,Trabzonspor’un başarılı stoperi İskender Eroğlu, 2024-2025 futbol sezonu için Kars 36 Spor ile anlaştı. Kars 36 Spor’u 3. Lige taşıyalım, ama bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Biz herkesten bu konuda destek istiyoruz” dedi.

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger de, “Kars 36 Spor’a her konuda destek vereceklerini belirterek, belediyemizin imkanları biraz kısıtlı, ama biz yine de şartlarımızı zorlayarak Kars 36 Spor’un yanında olmaya çalışıp ve Kars 36 Spor’un hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız” dedi.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, “Kars 36 Spor’un hedeflerine bir adım daha yaklaşmak üzere önemli bir imza töreninde bir araya geldik. Teknik adam Hocamız İskender Eroğlu Kars 36 Spor’u arzu ettiğimiz noktaya getireceğine inancımız tamdır” dedi.

Daha sonra söz alan Teknik Direktör İskender Eroğlu ise “Kars’ı çok beğendim. Muhteşem bir şehir, daha önce gelmemiştim. Ben buradan Karslı işadamlarına sesleniyorum. Gelin destek olun hep birlikte Kars’ı bir üst lige taşıyalım.” diyerek sözlerine son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından imzalar atıldı. Kars 36 Spor’da İskender Eroğlu dönemi resmen başlamış oldu.

Kars36 Spor imza törenine Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof.Dr.Ötüken Senger, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Kars36 Spor yönetim kurulu üyeleri, hocaları ve basın mensupları katıldı.

İSKENDER EROĞLU KİMDİR? 

İskender Eroğlu futbolculuk döneminde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin alt yaş gruplarında; profesyonel futbolcu olarak Trabzonspor, Antalyaspor, Konyaspor ve Rizespor’da forma giydi.

Türk Milli Takımı ile farklı yaş gruplarında 24 maça çıkan İskender Eroğlu, ayrıca Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Çin Süper Ligi takımlarından Şanzen’e transfer oldu.

Teknik direktörlük kariyerinde Tire 1922, Bucaspor, Düzcespor, Bergamaspor, Muğlaspor, Cizrespor, Ağrıspor, Diyarbakırspor ve Niğde Anadolu’da görev yaptı.

Trabzonspor’da Şota Arveladze, Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu ve Lemi Çelik gibi efsane isimlerle forma giymiş ve ligin en golcü stoperlerinden biri olmayı başarmıştı.