Vali Muammer Erol, bugünkü programını bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Gürgentepe İlçesine ayırdı.

Gürgentepe Kaymakamlığını Ziyaret Etti

Gürgentepe ilçe programına, Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Muammer Erol, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Buket Yeşilgül, İlçe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, İlçe Emniyet Amiri Ferhat Büyükbayraktar, İlçe Jandarma Komutanı J. Astsubay Kıdemli Başçavuş Haydar Karabağ tarafından karşılandı.

Daha sonra Kaymakamlık Makamına geçen Vali Muammer Erol, Kaymakam Buket Yeşilgül’den ilçenin genel durumu   ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Şehit Ersin Şanlı İmam Hatip Ortaokulu’nda 'Fenni İlimler Atölyesi' Açıldı

Vali Muammer Erol, daha sonra Gürgentepe Şehit Ersin Şanlı İmam Hatip Ortaokulu’nda Ordu Valiliği, Gürgentepe Kaymakamlığı ve DOKAP idaresi tarafından desteklenerek hayata geçirilen 'Fenni İlimler Atölyesi' açılış törenine katıldı.

Törene, Gürgentepe Kaymakamı Buket Yeşilgül, Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, Gürgentepe Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Mümin Akgül, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje için sağlanan bütçe ile 3D boyutlu yazıcı, 3 adet mikroskop, 3 adet tablet bilgisayar, 1 adet diz üstü bilgisayar, robotik kodlama seti ve proje kapsamında gerekli diğer araç gereçlerle donatılan atölyenin açılış kurdelesi Vali Muammer Erol, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi.

“Fenni İlimler Atölyesi”nde verilecek olan FeTeMM eğitiminin temel amacı; fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri arasında ilişki kurarak öğrenmenin bütüncül bir yaklaşım ile gerçekleştirilmesini sağlamak.

Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi ile Şehit Erdi Demirer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde “Akıl Zeka Oyunları Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı

Vali Erol, Gürgentepe Şehit Ersin Şanlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen 'Fenni İlimler Atölyesi açılışı ardından, Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi ile Şehit Erdi Demirer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde “Akıl Zeka Oyunları Atölyesi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Akıl Zeka Oyunları 2012 yılından itibaren müfredatta seçmeli ders olarak okutuluyor. Böylelikle öğrencilerin bilişsel yetenekleri ve zihinsel faaliyetlerini geliştirmek amaçlanıyor.