İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na hitabı sırasında "konuşma esnasında salon boştu" iddiasına ilişkin açıklama yaptı

featured

ANKARA-BHA

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na hitabı sırasında “konuşma esnasında salon boştu” iddiasına ilişkin açıklama yaptı. FETÖ’ye ait bazı sosyal medya hesapları tarafından ortaya atılan bu iddianın yanıltıcı olduğu ve diğer bazı hesaplar tarafından da paylaşıldığı vurgulandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’na hitabına dair görüntülerin incelendiğini ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Açıklamada, görüntülerin gerçeği ortaya koyduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında salonun dolu olduğu açıkça görülmektedir.

Merkez, terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve yetkililerini hedef alan bu tür propaganda kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı ve kamuoyunu bu tarz yanlış bilgilendirmelere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

İletişim Başkanlığı,”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM konuşması esnasında salon boştu” iddiasını yalanladı