Mustafa ÖZCAN/BHA-TRABZON

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş Mahallesi sakinlerinden Şalpazarı Karayolu üzerinde Şalpazarı İlçe merkezine 6 KM, Beşikdüzü İlçe Merkezine 11 KM uzaklıkta ikamet  eden 53 yaşındaki ev hanımı Hanife Özcan bir dönüm arazisinde adeta cambazlık yapıyor.

Üreterek tüketiyor diyebiliriz Hanife Hanım bir dönüm arazisinde 61 çeşit ürün yetiştiriyor. Bu yetiştirmiş olduğu ürünlerin bazılarını satarak aile bütçesine destek oluyor.

 

Üreterek Tüketiyor; Çiftçi bahçesinde üreterek tüketen Hanife hanım bahçesinde 61 çeşit ürünlerden bazılarının yanlarına giderek onlarla çocukları gibi konuşuyor onlar benim yaşam kaynağım onlar bir tohumdan ibaret bir tohumu toprakla buluşturuyorum ancak o tohumunda yeterli gübreleme ve bakımın yapınca yüce Mevla da bizleri boş bırakmıyor sevindiriyor dedi.

Bahçesinde yetiştirdiği ürünlerine gözü gibi bakıyor; Bir dönüm arazisinde 61 çeşit ürün yetiştiren çiftçi Hanife hanım geçtiğimiz günlerde patateslerini hasat etmek için bahçesine indi patates sökümü esnasında diğerlerinden farklı bir patates ile karşılaştı.

Şekilden Şekile dönen patates; Hanife hanım bahçesinden patates sökümü esnasında diğerlerinden büyü ve çeşitli şekillere bürünen patatesi görünce şaşıran çiftçi patatesin gövdesinde 6 tane kol olduğunu taban üzeri oturunca kaktüs çiçeğine benzediğini, yatay olarak bakıldığında sağmal süt ineğini andıran 4 memeli bir hayvana benziyor. İnsan şekline benzeyen şekillere benziyor.