ABD ve İsrail arasında 20 milyar dolarlık silah satışının onaylandığı açıklandı. ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail'e silah satışının durdurulması amacıyla Senato'ya bir tasarı sundu. Bu tasarının kasım ayında yapılacak Senato oturumunda oylanacağı belirtiliyor.

featured

ANKARA-BHA

ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail’e silah ihracatının durdurulması yönünde tasarı sundu ve bu konuda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “İsrail Başbakanı Netanyahu’nun radikal hükümetine daha fazla silah gönderilmesi kabul edilemez.” dedi.

ABD hukukuna aykırı

Sanders, İsrail’e silah ihracatının devam etmesinin 1961 tarihli Yabancı Destek Yasası ile Silah İhracat Kontrol Yasası’na aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, gönderilen silahların uluslararası hukuk ve ABD hukukuna karşı olduğunu kanıtlayan pek çok belgenin mevcut olduğunu belirtti.

Sanders, ABD’nin bu vahşetteki suç ortaklığına son vermesi gerektiğini vurgulayarak, ABD silahlarının Gazze’deki birçok sivilin ölümünden sorumlu olduğunu ifade etti. Senatör Sanders’ın tasarısı, kasım ayında toplanacak Senato’da oylanacak.

ABD’li Senatörden İsrail’e silah satışının durdurulması için tasarı