Milli Eğitim Bakanlığı, liselere ve üniversitelere hazırlık kursları adı altında faaliyet yürüten kişisel gelişim kurslarına yönelik harekete geçti. Bu kapsamda, ilgili kurumların ruhsatları iptal edilecek.

featured

ANKARA-BHA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin valiliklerine gönderdiği yazıda, eğitim amacının dışına çıkan bazı kişisel gelişim kursları için kapatma kararı aldı. Özellikle, lise ve üniversite hazırlığı yaptığını iddia eden bu kurumların faaliyetlerinin durdurulacağı açıklandı. Bakanlık, bu tarz kursların yetkileri dışında hareket etmeleri nedeniyle ivedilikle müdahalede bulunacak.

Yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre tüm eğitim faaliyetlerinin devletin denetiminde olması gerektiği vurgulandı. Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun gerekliliklerini hatırlatarak, sadece izin verilen alanlarda hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

Kurumların farklı alanlara yönelmek istemeleri durumunda gerekli dönüşüm süreçlerini tamamlamaları gerektiğini, aksi takdirde faaliyet ruhsatlarının iptal edileceği ifade edildi.

MEB’den açıklama: amacı dışında faaliyet gösteren kurslar kapatılacak