BAŞKAN GÜLER: “BİLİM VE SANAT İLE HAYATIMIZI DAHA ANLAMLI HALE GETİREBİLİRİZ”

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğün Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili birçok kurumun katkılarıyla hazırlanan Bilimin Altınordu’su Porjesi kapsamında 3 gün sürecek olan TUBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı.

Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda okul ve öğrencinin yer aldığı Bilim Şenliği’ne katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, geleceğin bilim insanlarıyla yakından ilgilendi.

TUBİTAK 4007 Bilim Şenliğine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “BİLİM VE SANAT İLE HAYATIMIZI DAHA ANLAMLI HALE GETİREBİLİRİZ”

Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda okul ve öğrencinin yer aldığı Bilim Şenliği’nde konuşan Başkan Hilmi Güler, “Çocuklarımız gerçekten çok güzel eserler, ürünler ortaya koymuş. Eski bir TÜBİTAK’lı olarak burada ortaya koyulan eserlerin hepsini değerli buluyorum” dedi.

Başkan Hilmi Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün çok güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bir TUBİTAK’lı olarak gerçekten çok mutluyum. Sayın Valimizin riyasetinde sizlerle birlikte büyük bir aileyi oluşturuyoruz. Bu mutlu aile içerisinde bilimsel ve teknik çalışmalarla hayatı daha anlamlı ve zengin bir hale getirebiliriz. Denizimiz, Boztepe’miz fındıklar, bal, kivi araştırma bekliyor. Gıda krizine karşı yapacağımız çalışmalar, iklim değişikliğine karşı yapmamız gerekenler. Bu sebeple geleceğin şekillenmesi sizlerle birlikte olacak. En iyi bilgi yerinde bilgidir. Sizlerde bizler gibi bir bayrağı devralacaksınız ve Ordu’muzun geleceğini, ülkemizin geleceğini sizlerin atacağı adımlarla, yapacağınız araştırmalarla, alın ve emek teriyle bu çalışmaları oluşturacağız. Bu gayretleri gerçekleştirdiğimiz takdirde büyük bir gelecek bizleri bekliyor. Devredeceğimiz bayrağı çok daha yukarılara çıkaracaksınız ve bu da bilim ve teknoloji ile olacak. İlim ilim bilmektir” şeklinde konuştu.

Öte yandan TUBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde, 31 Atölye, 14 Söyleşi, 2 Bilim Turu, 5 Yarışma, 4 Sergi, 3 Konser, 3D Fosil Bilimi Müzesi, Planetaryum ve Bilim Tiyatrosu olmak üzere toplam 62 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.