İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Afetlere Hazır Türkiye” hedefi doğrultusunda, ülke genelinde afet risklerini azaltmaya yönelik yoğun çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 29 Nisan 2024 tarihinde AFAD ve DSİ arasında imzalanan Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü ile hızlı bir şekilde çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

Bu kapsamda, Karadeniz Bölgesi’ndeki en riskli 14 ilde, 111 iş makinesi ile “Karadeniz Derelerinde Risk Azaltma ve Islah Projesi” yürütüldüğü ifade edildi. 2024 yılı Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları arasında gerçekleştirilen çalışmalarla, 246,2 kilometrekarelik bir alanda, 220.659 kamyon seferine denk gelen 3.309.885 metreküp hacminde ıslah çalışması yapıldı.

Yerlikaya, tüm kurumların birlikte hareket ederek afet ve acil durumlara karşı önlem alma ve risk azaltma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Türkiye’nin her türlü afete karşı daha hazırlıklı hale gelmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Bu çalışmaların, halkın güvenliğini sağlamak ve olası felaketlerin etkilerini en aza indirmek amacıyla devam edeceği bildirildi.