Mustafa ÖZCAN/BHA -TRABZON

Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu olarak, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Tanışma ve Oryantasyon Programı düzenlendi. Program Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı.

Programa Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari Personeli ile öğrencilerin yanı sıra; Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bölge Grup Amiri Alaattin Sandıkçı katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Dönüş Gençer: “Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle, tüm itfaiyecilerin 304’üncü yıldönümünü kutluyorum. Şalpazarı Meslek Yüksekokulu ailesi olarak hem iç hem de dış Paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimize, Akademik ve İdari Personelimize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek, katılımcılara da ayrıca teşekkürlerini iletti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Sayın Fatih Yardımcı da konuşmasında; “1720 yılından beri aktif görev alan İtfaiye teşkilatının 304’üncü yıldönümünü kutluyorum. Siz değerli öğrencilerimiz yarın bir gün bizlerin birer mesai arkadaşları olacaksınız. Bu anlamda da sizlere karşı gerekli desteği vermeye hazırız. Eğitim öğretim süresince Şalpazarı Meslek Yüksekokuluna gerek alan uygulamalarında gerekse teorik uygulamalarda gerekli desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Dönüş Gençer, İtfaiye Haftası nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Sayın Fatih Yardımcı’ya katılım ve konuşmalarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sayın Murat Ayaz da yaptığı konuşmasında; “Şalpazarı ilçesinde tüm sportif faaliyetlerde öğrencilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İlçe merkezimizde hem kapalı spor salonu hem de Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Tüm öğrencilerimizin, özellikle Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bu mekânları aktif olarak kullanmalarını istiyorum. Zaman zaman yapılan Gençlik Kamplarından da bahsetmek istiyorum. Tüm ilde uygulanan bu kamplara her bir öğrencilerimiz bulundukları şehirlerden bu kamplara katılabilirler. Bu bağlamda mutlaka başvuru yapmalısınız. Tekrardan İlçemize hoş geldiniz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. Aynur Kaya’nın okulun, bölüm ve programlar ve ilçemiz hakkında genel bilgilendirmeler yaptı.

Programa uygulamalı eğitim ile devam edildi. Öncelikle Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı köpek Eğitmeni Sayın İsmail Ersoy tarafından köpeği RİTA ile kısa bir tanıtım yaptı. Akabinde Öğr. Gör. Bereket Bülent Ayker önderliğinde, öğrencilerimiz tarafından ateş yakılarak, ateş söndürme ve müdahale sunumu yapıldı.

Toplu fotoğraf çekimi sonrasında program sona erdi., Danışman hocalar tarafından 1’inci sınıf öğrencileri ile birlikte ilçe merkezi tanıtımı ve gezisi yapıldı.