Bahçeşehir Koleji, BKT Avrupa Kupası A Grubu'nun 2. hafta maçında Türk derbisinde Beşiktaş Fibabanka'yı 87-66 mağlup etti.

featured

Bahçeşehir Koleji, BKT Avrupa Kupası A Grubu’nun 2. hafta maçında Türk derbisinde Beşiktaş Fibabanka’yı 87-66 mağlup etti. Maçın başlama düdüğüyle birlikte her iki takım da hücumda etkili bir başlangıç yaparak heyecan dolu anlar yaşattı. İlk periyot 23-21’lik Bahçeşehir üstünlüğüyle tamamlandı. Ancak ikinci çeyrekte Beşiktaş’ın hücumunda yaşanan duraksama, Bahçeşehir’in devreyi 47-32 önde kapatmasına neden oldu.

İkinci yarıya daha istekli ve etkili başlayan Bahçeşehir Koleji, son çeyreğe 67-46 avantajıyla girdi. Son periyotta da bu üstünlüğünü koruyarak maçı 87-66’lık skorla kazandı. Bahçeşehir Koleji’nde Marko Simonovic 14 sayı ve 5 ribaund, Şehmus Hazer ise 13 sayı ve 2 ribaund ile öne çıkan isimler oldu. Ayrıca Bahçeşehir ekibinde 6 oyuncu çift haneli sayı katkısı yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Beşiktaş’ta ise Conor Morgan‘ın 15 sayısı takımına yeterli olmadı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, Avrupa kupasındaki iddiasını sürdürdü.

Bahçeşehir bu galibiyetle Avrupa’da ikide iki yaparken Beşiktaş ise ilk kez yenildi. Bahçeşehir bir sonraki maçında Gran Canaria deplasmanında olacak. Beşiktaş ise İsrail temsilcisi Hapol Tel Aviv’i İstanbul’da konuk edecek.

Bahçeşehir Koleji, Avrupa Kupası maçında Beşiktaş’ı rahat geçti