Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş arasında oynanması planlanan FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı, taraftarların sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler atması nedeniyle ertelendi.

featured

Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş arasında oynanması planlanan FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı, taraftarların sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler atması nedeniyle ertelendi. Basketbol Gelişim Merkezi’nde sadece 1 dakika 56 saniye oynandıktan sonra durdurulan karşılaşma sırasında, oyuncular soyunma odasına giderken seyirciler de salonu tahliye etti.

Olayların ardından FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve her iki kulüp başkanı bir araya gelerek durumu değerlendirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda, maçın ertesi gün saat 16.00’da seyircisiz olarak yeniden oynanmasına karar verildi. Geçen sezonun FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile FIBA Avrupa Kupası finalisti Beşiktaş’ın karşı karşıya geleceği bu müsabaka, güvenlik endişeleri nedeniyle basketbolseverlerde hayal kırıklığı yarattı. İki kulüp, gelecekteki organizasyonlarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş arasındaki Avrupa maçı, güvenlik sorunları nedeniyle ertelendi