Hakan BAKAR/SİVAS-BHA
Pegasus Havayollarına ait uçak, dün saat 22.00’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan hareket ederek 23.20’de Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na iniş yaptı.


İlk uçak seferiyle İzmir’den Sivas’a seyahat eden; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım ile yolcuları taşıyan uçak Nuri Demirağ Havalimanı’nda törenle karşılandı. Su selamlamasının ardından uçaktan inen yolculara çiçek verildi. STSO Başkanı Zeki Özdemir ve Meclis Başkanı Osman Yıldırım uçuş ekibine Sivas’a özgü hediyeler takdim etti.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Uzun sürenin ardından İzmir-Sivas direkt uçak seferleri yeniden başladı. Bizde ticaret odası heyetimizle birlikte bu seferde yer aldık. Bu yeni seferlerin Sivas’ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Uçak seferlerinin başlamasında büyük emeği bulunan STSO Başkanı Zeki Özdemir ise, “Ara verilen Sivas-İzmir seferleri bugün itibarıyla başladı. Uzun süredir bizler bu konuda emek harcamıştık. İdarecilerimizle ve siyasilerimizle beraber Pegasus Hava Yolları ve Sun Express ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, çok şükür Pegasus firması bugünden itibaren uçuşlara başladı. Pegasus Hava Yolları Salı ve Cumartesi günleri, SunExpress ise 8 Kasımdan itibaren Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 gün Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na doğrudan uçak seferleri yapılacak. Bundan sonra Sivaslı hemşehrilerimize düşen görev bu seferlerde doluluk oranını üst düzeyde tutmaktır” ifadelerini kullandı.
Özdemir, seferlerin, iki şehir arasındaki iş birliğini teşvik edeceğini ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.