Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'daki güncel gelişmeler nedeniyle Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 30 Eylül 2024 itibarıyla 3'e çıkarıldığını açıkladı.

featured

ANKARA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’daki güncel gelişmeler nedeniyle Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 30 Eylül 2024 itibarıyla 3’e çıkarıldığını açıkladı. Bu adım, Türk gemilerinin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi ve limanlarda gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla atıldı.

Güvenlik seviyesi 3’e geçişle birlikte, gemi ve mürettebatının yetkili makamların tüm talimatlarına uyması gerektiğine dikkat çeken Uraloğlu, “Gemi güvenlik planı kapsamında, liman tesisi ile iş birliği içinde güvenlik önlemleri en üst düzeyde uygulanacak,” dedi.

Sınırlı Alanların Kısıtlanması

Geminin kaptanı, güvenlik önlemlerini artırma yetkisine sahip olacak. Bu çerçevede, güvenlik tehdidi oluşturabilecek alanlar belirlenerek erişim kısıtlanabilecek; sınırlı alanların aranması sağlanabilecek ve genel erişim tamamen durdurulabilecektir.

Yükleme ve Tahliye İşlemleri

Bakan Uraloğlu, güvenlik seviyesi 3 kapsamında yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini belirtti. “Gemilere malzeme teslimi sırasında daha kapsamlı aramalar yapılacak, alımlar sınırlandırılabilecek veya ertelenebilecektir. Gerektiğinde, malzemelerin gemiye alınması tamamen reddedilebilecektir,” diye ekledi.

Türkiye’den ‘Lübnan’ hamlesi: Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi 3’e çıktı