ANKARA-BHA

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş, memleketi Çanakkale’nin Yenice ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, Iğdır’dan askeri uçakla Çanakkale Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen karşılama töreninde Türk bayrağına sarılı tabut, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşındı ve cenaze aracına konuldu.

Helikopterle Yenice’ye getirilen şehidin cenazesi, evinde alınan helalliğin ardından dualarla Yenice Merkez Camisi’ne götürüldü. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninde, Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş’in özgeçmişi okundu ve İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dua edildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına yerleştirildi ve kortej eşliğinde Yenice Yeni Mezarlık’a defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları başta olmak üzere Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Amfibi Kolordu Komutanı Tümamiral Serhat Sözbir, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Burak Geniş, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.