Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) kurucu belgesi olan Nahçıvan Anlaşması’nın imzalanmasının 15. yıl dönümü ve Türk Devletleri İşbirliği Günü, 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

featured

Etkinlikler, bugün “Türk İşbirliğinin Bugünü ve Geleceği” temalı bir panelle başlayacak. Panele, Türk Yatırım Fonu Başkanı Bağdat Amrayev, Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aktoty Raimkulova, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ve Ortak Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Genel Sekreteri Adem Kula gibi önemli isimler katılacak.

Üst düzey bir Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre, panelin ardından devlet erkanı ve kordiplomatik mensuplarının katılımıyla bir resepsiyon düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı’nda siyasi istişareler yapılacak

Kutlamaların ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde Çok Taraflı Siyasi İstişarelerin ikinci toplantısı gerçekleştirilecek. Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın temsil etmesi bekleniyor.

Toplantıda, 6 Kasım 2024’te Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek olan TDT 11. Zirvesi’nin hazırlıkları, teşkilat bünyesindeki iş birliği konuları, kurumsal yapının daha da güçlendirilmesine ilişkin meseleler ve bölgesel-küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

TDT’nin 15. yıl dönümü etkinlikleri, Türk devletleri arasındaki iş birliğini pekiştirme ve ortak projeleri geliştirme amacını taşıyor.

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünü Ankara’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutluyor