Paris Olimpiyatları sonrasında Federasyonlarda seçimler tüm hızıyla devam ediyor.

featured

Paris Olimpiyatları sonrasında Federasyonlarda seçimler tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Tenis Federasyonu’nun önemli bir başkanlık seçimine ev sahipliği yapacak.

2015 yılından bu yana Başkan olarak görev yapan Cengiz Durmuş yeniden bir gün sonra Muhammed Mehdi Kasapoğlu ve İsmail Geliç ile birlikte şu ana kadar adaylığını elinde bulunduran diğer isim Şafak Müderrisgil.

TFF Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın futbolundan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olan Müderrisgil ile ilgili Ömer Gürsoy, Fanatik’teki köşesinde “Tenis’te değişim zamanı; TFF’den TTF’ye sürpriz aday” bir yazı kaleme alındı. Gürsoy yazısında “Klasik eski dönem federasyon desteğinin süresi devam etti.. Tam da bu aşamada, Türk tenisi için bir milad mümkün bir adayın adı düştü.. Şafak Müderrisgil.. Bir önceki dönem TFF’de Hukuk Kurulundan ve Kadın futbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Müderrisgil’in adaylığı tenis camiasında hem bir şaşkınlık hem de büyük bir heyecan yarattı.Şaşkınlık yaratmasının sebebi tenis camiasının çok yakından tanımaması, heyecan yaratmasının nedeni ise Türk tenisinin son 15-20 yılında kurulan aksın değişme ihtimalinin ortaya çıkması.. Bunun için Müderrisgil çok güçlü bir aday olarak ortaya çıkıyor.. Türk tenisine ‘umut’ lazım… Yakında resmi adaylığını ve projelerini kamuoyuyla paylaşacak Müderrisgil; TFF’de birlikte çalışma fırsatı bulduğum ve Kadın futbolunda fark yaratan çalışmalarıyla dikkat çeken, UNESCO ile spor alanında özel Projeleri yürüten Müderrisgil’in olağanüstü kamu destekleri ve tesisleşme hamlelerine rağmen uluslarası rekabette bir şekilde istenilen seviyeye gel(e)meyen Türk tenisi için bu zorlu görevde başarılı olması için doğru kadro seçimi, doğru stratejiye ve de önünde uzun ve çalılarla dolu bir yol var. “ifadelerine yer verdi.

Türkiye Tenis Federasyonuna TFF’den aday: Şafak Müderrisgil