ANKARA-BHA

İSİG Meclisi verilerine göre, Eylül ayında 152 işçi hayatını kaybetti. Yılın ilk 9 ayında ise bu rakam bin 371’e ulaştı.

İSİG Meclisi’nin raporunda, 4 Eylül’de SGK’nın yayımladığı İş Kazası İstatistikleri ile ilgili olarak, “Yıllardır İSİG Meclisi olarak açıkladığımız iş cinayeti raporlarında ölen işçi sayısının ‘şişirme’ olduğu iddialarını dile getirenler şimdi ne diyecek? On yıl sonra bir ilki gerçekleştirdik ve SGK, 2023 yılı için açıkladığımız 1932 iş cinayeti sayısından daha fazla bir işçi ölüm sayısı bildirdi” denildi.

En çok inşaat ve yol iş kolunda işçi ölümü yaşandı

Eylül ayında iş cinayetlerinin iş kollarına göre dağılımı ise şu şekilde belirlendi: İnşaat ve Yol iş kolunda 42 işçi, Tarım ve Orman iş kolunda 33 emekçi (18 işçi ve 15 çiftçi), Taşımacılık iş kolunda 23 işçi, Ticaret, Büro, Eğitim ve Sinema iş kolunda 8 işçi, Madencilik iş kolunda 7 işçi, Metal iş kolunda 7 işçi, Konaklama ve Eğlence iş kolunda 6 işçi, Belediye ve Genel İşler iş kolunda 6 işçi, Ağaç ve Kâğıt iş kolunda 4 işçi, Savunma ve Güvenlik iş kolunda 4 işçi, Gıda ve Şeker iş kolunda 2 işçi, Petro-Kimya ve Lastik iş kolunda 2 işçi, Çimento, Toprak ve Cam iş kolunda 2 işçi, çalıştığı iş kolu belirlenemeyen 6 işçi hayatını kaybetti.