Özkan Karakaya /ARDAHAN-BHA

Posof’ta CHP’li belediyenin aldığı yüksek yurt ücretleri, üniversite öğrencilerini zor durumda bıraktı. Posof Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Yılmaz, yapılan zammı eleştirdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Yılmaz, CHP’li Posof Belediyesi’nin öğrencileri mağdur ettiğini belirterek, “Yine CHP’li belediye, yine mağduriyet. Posof Belediyesi tarafından mağdur edilen Posof Meslek Yüksekokulu’nda okuyan üniversite öğrencilerimizin yanındayız. İl ve ilçe yönetimleriyle birlikte öğrencilere destek olmak amacıyla ziyarette bulunduk. Sorunları yerinde gözlemledik.” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda belediyenin öğrencilere sunduğu yurt hizmetlerinin aylık 600 TL gibi cüzi bir ücretle sağlandığını hatırlatan Yılmaz, bu yıl CHP’li belediyenin kız öğrencilerden 5.500 TL, erkek öğrencilerden ise 6.000 TL aylık yurt ücreti talep ettiğini dile getirdi. Yılmaz, “Fahiş fiyat artışları ve hijyen başta olmak üzere barınma koşulları öğrencilerimizi mağdur etmiştir. Bu durum, öğrencilerin eğitimlerini bırakmasına neden olurken, ilçe esnafı da ekonomik kayıp yaşamaktadır.” diye konuştu.

Yılmaz, CHP’li belediyeye çağrıda bulunarak, yurt ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi ve yurtlardaki yemek, hijyen, güvenlik ve internet gibi sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. “Öğrencilerimiz sahipsiz değildir.” dedi.