Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. yarışı olan Austin Grand Prix'inde yarışı Ferrari pilotu Charles Leclerc kazandı.

featured

ANKARA-BHA

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 19. yarışı olan ABD Grand Prix’si, Teksas eyaletinin başkenti Austin’deki Amerika Pisti’nde düzenlendi. 5,513 kilometrelik pistte 56 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta zafer Ferrari pilotu Charles Leclerc’in oldu. Yarışa dördüncü sıradan başlayan Leclerc, start anında Lando Norris ve Max Verstappen arasındaki rekabetten faydalanarak ilk sıraya yükseldi ve yarışın sonuna kadar liderliğini korudu.

Ferrari’nin bir diğer pilotu Carlos Sainz, Leclerc’in ardından ikinci sırayı alarak Ferrari’ye çifte podyum kazandırdı. Şampiyona lideri ve 3 kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen ise Lando Norris’in aldığı 5 saniyelik ceza sayesinde dördüncü sırada bitirdiği yarışı üçüncü sırada tamamlayarak podyuma çıkmayı başardı. Şampiyona ikincisi Mclaren pilotu Lando Norris ise dördüncülükle yetinmek zorunda kalırken, Mclaren’in bir diğer pilotu Oscar Piastri yarışı beşinci sırada bitirdi.

Bu sonuçlarla Ferrari, ABD Grand Prix’sinde önemli bir zafer elde ederken, Max Verstappen ise şampiyonluk mücadelesinde önemli puanlar kazandı ve Norris’le farkı arttırdı.

Formula 1’de Austin Grand Prix’ini Ferrari pilotu Leclerc kazandı