Hasan ÖZDEMİR / BURSA-BHA

DOSTUM, rehber Cemal Kuş eşliğinde düzenlediği doğa yürüyüşleriyle İnegöl halkını doğayla buluşturuyor. Sanayi, turizm ve tarım kenti olan İnegöl’ün eşsiz doğasını keşfetmek isteyen vatandaşlar, 15 günlük periyotlarla düzenlenen yürüyüşlere katılarak bölgenin doğal güzellikleriyle buluşma fırsatı yakalıyor.

DOĞASEVERLER SONBAHARI KUCAKLADI

Pazar günleri düzenlenen ücretsiz doğa yürüyüşü etkinliklerinin bu haftaki güzergahı şehrin doğu bölgesi olarak belirlendi. Domaniç Orman Deposu bölgesinden başlayan yürüyüş, Sütlük Yaylasını takip ederek Oylat bölgesinde sona erdi. 22 kilometrelik orta zorluktaki parkura katılan vatandaşlar, Pazar sabahı 08.30’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisindeki Belediye Spor Salonu önünden hareket eden araçlarla başlangıç noktasına ulaştı. Burada araçlardan inen doğaseverler, İnegöl’ün eşsiz sonbahar manzarasıyla buluşarak, renk cümbüşüne sahne olan ormanlarda unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

CESARETİNİ DOĞAYA GÖSTER

İnegöl Belediyesi’nin “Cesaretini Doğaya Göster” sloganıyla devam eden etkinlikleri çerçevesinde, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin düzenlediği doğa yürüyüşü etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Her yaştan doğasever, genciyle yaşlısıyla İnegöl’ün oksijen deposu ormanlarında enerjisini tazeleyerek doğanın keyfini çıkardı.