Denetim, Yalova bölgesini de kapsarken, aynı zamanda Osmangazi Köprüsü gişeleri çevresinde de kara trafik kontrolü gerçekleştirildi.

Trafikte Yeni Teknolojik Yöntemler

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen bu denetim, havadan yapılmasıyla klasik yöntemlerden farklılaşıyor. Cayrokopter’in kullanım amacı, yalnızca trafik ihlallerini gözlemlemek değil, aynı zamanda otoyollarda güvenli seyahati sağlamak. Bu uygulama ile ağır taşıtların hız limitleri, şerit ihlalleri gibi kurallara uyup uymadığı denetleniyor. Teknolojinin bu denli ön planda olduğu denetimlerle, sürücülerin de trafik kurallarına daha fazla dikkat etmesi amaçlanıyor.

Osmangazi Köprüsü Gişeleri de Denetimdeydi

Aynı zamanda, Yalova Otoyol Jandarma Komutanlığı tarafından Osmangazi Köprüsü gişeleri çevresinde eş zamanlı trafik denetimi yapıldı. Kara ekibi ile havadan yapılan bu denetimler bir bütün halinde ilerledi. Özellikle yoğun saatlerde yapılan bu kontrollerin, otoyol güvenliğini artırma yönünde önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Denetimler Devam Edecek

Yalova Valiliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen bu denetimlerin sadece bir başlangıç olduğu ifade ediliyor. Gelecek dönemlerde Cayrokopter ve benzeri teknolojilerin trafik denetimlerinde daha sık kullanılması bekleniyor. Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılan bu tür denetimlerin süreceği belirtiliyor.