ANKARA-BHA

Ankara’da oynanan BKT Euro Cup B Grubu 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Türk Telekom, İspanyol ekibi Valencia’ya 101-87 yenildi.

Maça Valencia hızlı başladı ve ilk periyodu 27-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren Valencia, farkı 26 sayıya kadar çıkarak soyunma odasına 58-32 gibi önemli bir farkla gitti.

Üçüncü periyotta Valencia, farkı korumayı başardı. Türk Telekom ise Angola ve Bess’in çabalarına rağmen periyodu 81-52 geride tamamladı.

Son periyotta temsilcimiz farkı eritmeye çalışsa da rakip Valencia’nın üstün oyunu galibiyeti getirdi. Türk Telekom, son bölümde Angola’nın 23 sayılık performansıyla direnç göstermesine rağmen sahadan 101-87 mağlup ayrıldı.

Türk Telekom’da Braian Angola 23 sayı 3 asist 2 ribaunt, Anthony Brown 18 sayı 6 ribaunt 6 asist ve Makoundou 11 sayı 5 ribaunt 2 asistle takıma katkı sağlarken, Valencia’da Ojeleye 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. De Larrea ve Puerto’nun çift hanelere ulaşan performansları da galibiyette önemli rol oynadı.

Maçta ayrıca Türk Telekom’dan Melih Tunca, 38. dakikada beş faulle oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla Türk Telekom, gruptaki ikinci yenilgisini alırken Valencia, beşinci maçından da galip gelerek  grup liderliğini sürdürdü. Türk Telekom Avrupa’da bir sonraki maçında 5 maçının tamamını kaybeden Hamburg’a konuk olacak.

Karşılaşma öncesinde Kahramankazan’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.