ANKARA-BHA

BKT Euro Cup A Grubu 5. haftasında Bahçeşehir Koleji, Karadağ’ın Buducnost VOLI takımını deplasmanda 92-75 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

Podgorica’daki Moraca Spor Salonu’nda gerçekleşen mücadelede Bahçeşehir Koleji, ilk periyodu 26-20 önde tamamlayarak iyi bir başlangıç yaptı.

İkinci periyotta ev sahibi Buducnost, etkili bir performans sergileyerek soyunma odasına 49-45 önde gitti. Ancak Bahçeşehir Koleji, ikinci yarıda daha üstün bir oyun ortaya koydu. Üçüncü periyotta 70-56 öne geçen temsilcimiz, finalde 17 sayı farkla 92-75’lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Maçta temsilcimizin en skorer ismi  21 sayı, 12 ribaund, 6 asist ile Axel Bouteille oldu.

Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, organizasyondaki 5 maçında 4. galibiyetini alarak grup liderliğini sürdürdü. Buducnost ise 3. kez yenilerek zor günler geçirmeye devam etti. Turnuvanın formatına göre, ilk 2 takım direkt çeyrek finale yükselecek. Bahçeşehir Koleji, bir sonraki maçında 30 Ekim’de 5 maç sonunda galibiyeti bulunmayan Polonya temsilcisi Trefl Sopot‘u konuk edecek. B