AK Partili Şamil Tayyar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısında Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceden bilinmediğini açıkladı. Tayyar, TGRT'de yayınlanan Medya Kritik programında, Erdoğan'ın Bahçeli'nin çağrısından televizyon yayınından sonra haberdar olduğunu belirtti.

featured

ANKARA-BHA

Tayyar, “Devlet Bey’in açıklamasından Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi yoktu. Aralarında önceden konuşulmuş, istişare edilmiş bir konu değil” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’nin açıklamalarına karşı dikkatli bir dil kullandığını ve bu konuda herhangi bir destek belirtisi göstermediğini vurguladı.

Tayyar, Bahçeli’nin “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Grup Toplantısı’nda konuşsun” şeklindeki ifadelerine atıfta bulunarak, Öcalan’ın parlamentoda konuşması gibi marjinal bir öneriye Erdoğan’ın sempatiyle baktığına dair bir işaret olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin açıklamalarının ardından yaptığı konuşmada, “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz” dedi.

Öte yandan, Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 43 ay sonra Abdullah Öcalan ile görüştü.

AK Partili Şamil Tayyar: Erdoğan Bahçeli’nin Öcalan çağrısından habersizdi