Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere İran’ın başkenti Tahran'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile bir araya geldi. Safadi, ziyareti sırasında “Tahran’a, İsrail’den İran’a veya tam tersine bir mesaj iletmek amacıyla gelmediğini” ifade etti.

featured

ANKARA-BHA

Ziyaret, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından bölgedeki tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geldi. Safadi, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ziyaretin Ürdün ve İran arasındaki anlaşmazlıkları çözmeye yönelik olduğunu ve iki ülke arasındaki karşılıklı çıkarların sağlanması için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Al Jazeera’nın, Tahran yönetiminin Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi’ye Ürdün liderliğine ve ABD ile İsrail’e yönelik iki mesaj ileteceği yönündeki haberine değinen Safadi, bu iddiaların İranlı mevkidaşı tarafından yalanlandığını belirtti.

Safadi, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemek için İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini ifade etti. Ürdün Dışişleri Bakanı’nın ziyareti, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları, İsmail Haniye suikastı, Beyrut’un güneyine yönelik saldırı ve Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Shukr’un öldürülmesi gibi olayların yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

 

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi Tahran’da İranlı mevkidaşı ile görüştü