ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılına özel bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’in önemine ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonuna vurgu yaptı. Yılmaz, mesajında Cumhuriyet’in Türk milletine bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olan bir miras olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Bize Cumhuriyet’i öğreten biri var.” sözleriyle başladığı mesajında, Atatürk’ün Türk ulusuna bağımsızlık ve özgürlük ruhunu kazandırarak, egemenliği kayıtsız şartsız halka verdiğini hatırlattı. “Sarı saçlarından mavi gözlerine, tüm mazlum milletlere ışık saçan bağımsızlık önderi Atatürk, milletimize en büyük bayramını armağan etti.” diyen Yılmaz, Cumhuriyet’in Atatürk’ün önderliğinde kazanılan büyük bir zaferin simgesi olduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Cumhuriyet’in kalbinde, 101 yıllık cesaretin izinde, dün olduğu gibi bugün, yarın ve ilelebet, bize emanet edilen bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bilhassa kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun.” ifadeleriyle Cumhuriyet’in milletin birliğini ve dayanışmasını simgeleyen köklü bir değer olduğunu vurguladı.

Yılmaz, 29 Ekim’in Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlum milletlere örnek olacak bir bağımsızlık destanı olduğunu belirterek, tüm Ankaralıların ve milletin Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.