
SAMSUN-BHA
Samsun Dereiçi Restaurant personeli ve tesislerinde kürklü kuymak sunumu ile meşhur olan Efrahim Gümüşsu, Haunedy Karadeniz Yöresel Ürünler Mağazasında da www.haunedy.com uzayan kuymak sunumu gerçekleştirdi. Kuymak yapımında orijinal bakır tava, hakiki katkısız Trabzon Tereyeğı, hakiki Trabzon kuymaklık-mıhlamalık telli peynir ve doğal değirmen mısır unu kullanmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan sosyal medya fenomeni Efrahim Gümüşsu, Haunedy’de olmaktan çok mutluluk duyduğunu ifade etti. Efrahim Gümüşsu tarafından yapılan ve uzayan kuymak şovu, misafirler tarafından ilgi ile izlendi.
Samsun Dereiçi Restaurant tesisleri sahibi Ebru Şencan, Türkiye’nin dört bir tarafından Uzungöl, Ayder, Batum, Trabzon, Rize, Artvin özetle Doğu Karadenize gelen misafirlerin, yöresel doğal ürünleri yerinden almak amacı ile Haunedy’e mutlaka uğradıkları ifade ederek, bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bireysel müşterilerin, kültür turları ile gelen misafirlerin hatta Ortadoğu’dan gelen misafirlerin de kuymak yapımını merak ettiklerini gördüğünü söyleyen Ebru Şencan, kuymak-mıhlama kültürünün Samsun Ayvacık Dereiçi Restaurant Tesislerinde de ( https://www.instagram.com/dereicirestoran?igsh=MWZqdG9lcTUzY21kbg==) yaşattıklarını ve tesislerinde aynı şekilde misafirlerini de ağırladıklarını vurguladı. Samsun Ayvacık Dereiçi Restaurant tesisleri sahibi Ebru Şencan, personelleri Sosyal medya fenomeni Efrahim Gümüşsu ve Mutlu Köroğlu’nun Trabzon gezileri, Trabzon Akçaabat Sera Gölündeki Hayal Vadisi Restaurant ziyaretleri ile sona erdi.
