“Devlet Bahçeli Staja Söz Verdiyse Takipçisi Olacaktır”

SAMSUN – BHA

Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneğini temsilen Kenan İşman, Samsun MHP il başkanlığına yeni atanan Burhan Mucur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak aynı zamanda sıkıntılarını dile getirdi. Ziyarette, Canik MHP İlçe Başkanı Süleyman Baltacı, İlkadım MHP ilçe Başkanı Yavuz Anuk da eşlik etti.

“Genel Başkanımız Stajın Takipçisi Olacaktır”

MHP Samsun İl Başkanı Mucur, staj mağdurları için umutlu mesajlar vererek, “Bu zamana kadar Genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli hangi konu hakkında söz verdi ise takipçisi olmuştur. Staj ve çıraklık da bu konulardan biri olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Temsilcisi Kenan İşman, meslek liselerinin ara eleman ihtiyacını karşıladığını belirtti. İşman, “Ülkemizde ara eleman açığının her geçen gün arttığı şu zorlu günlerde hem velileri hem de öğrencileri meslek liselerine ve Çıraklık eğitime özendirip teşvik etmek şarttır. Özellikle staj ve çıraklık esnasında yapılan fiili çalışmaya dayalı sigortanın hiçbir şekilde emekliye başlangıç sayılmaması büyük bir hak kaybıdır. Staj ve çıraklık sürecinde yapılan sigorta emekliliğe başlangıç sayılmalıdır. Bir ülkenin gelişmesi, ilerlemesi için doktora, avukata, mühendise ihtiyacı olduğu kadar çok iyi eğitim almış ara elemana da ihtiyacı var. Staj ve çırakların olmadığı EYT yarım kalır. Biz EYT düzenlemesinde Staj ve çıraklığın da kapsama alınmasını bekliyoruz” dedi.