Türkiye’de 98 bin usta öğreticinin SGK ve Ek ders müfredatında değişiklik yapılmasını istediklerini hatırlatan Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mail Duyu ; Usta öğretici meslektaşların Ek derslere % 25 gelen zammın yetersiz olduğunu belirterek usta öğreticilerin boynu bükük yetim yoksul üvey evlat muamelesi gördüklerini öne sürdü.

MEF Başkan Yardımcısı: Ek Ders Ücretimiz En Az 200 TL Olarak İş Güvencemiz 12 Ay Devam Etmelidir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve ekibinin usta öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaptığı yüzde yirmi beş oranında artışın yetersiz olduğunu belirten Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mail Duyu , SGK değişikliği yapılarak müfredat değişikliğine gidilmesini istedi. Türkiye genelinde 98 bin usta öğretici olduğuna dikkat çekti. Mail Duyu, “ Milli Eğitim Bakanımız sayın Yusuf Tekin ve ilgili devlet büyüklerimizden talebimiz Usta öğreticilerimizin talebi SGK müfredat değişikliği yapılıp kadrolu öğretmenlerin ek dersinden çıkartılması ders saati düzenlenmesi yapılmasıdır. Usta öğreticilerimizin haftada 30 saat ayda 120 saat derse girerek yılın 12 ayı içinde ders ücretinin resmi tatil , dini bayram, kar tatili, halk eğitim müdürlüğünün 1 – 2 Ay ve SGK sız ücretsiz tatile ayrılması ve puanlama sıralamalarında kişi sıralama listesinde kişiye sırası gelene kadar çalışma günleri 60 ile 90 gün arasında zorunlu çalışmamaya itilmemesidir. Usta öğretici en düşük maaşı memur maaşı tutarında aylık kazanç elde etmesi ve ders ücreti müfredatının değişiklik yapılmasıdır. usta öğretici ders saatinin en az 200 TL olmasıdır. Bu yönde talebimizin düzenlenmesini istiyoruz.” dedi.

“İnsanca Yaşamak Usta Öğreticilerimizin De Hakkı”

Enflasyon karşısında usta öğretici meslektaşlarının ezilmeye devam ettiğini söyleyen Mail Duyu, “ Deprem sonrasında Türkiye şartlarında ev kiraları 10 bin ve 15 bin tl aralarında . Fayiş fiyatlar ile kiracı usta öğreticiler bu kiraları ödeyerek mağdur ediliyor. Yarı aç yarı tok 3- 4 kişilik ailesi ve ailenin aylık gıda gideri çocuklarının okul masrafları ile yükselen enflasyon karşısında aylık gideri 23 bin TL yi bulmaktadır. Zor şartlarda evini çocuklarını masraflarını geçindirmekte zorlanan usta öğreticilerimiz yükselen enflasyon karşısında ailesini nasıl geçindireceğinin endişesi ve hayatta tutunma mücadelesini sürdürmektedir. Okula giden çocuklarına bir simit dahi alamayıp geçim mücadelesi ve açlık ve sefalete itilmişlerdir. Bu nedenle ; biran önce Usta öğreticilerimizin SGK ve ek ders değişikliği müfradatı düzenlenmesini sayın devlet büyüklerimizden talep ediyoruz.” dedi.

MEF Başkan Yardımcısı: Ek Ders Ücretimiz En Az 200 TL Olarak İş Güvencemiz 12 Ay Devam Etmelidir