Bahtiyar Okumuş, Bern, (BHA)-  12 Yıl boyunca İç işleri ve Sağlık Bakanlığı, 2023 yılında ikinci defa Konfederasyon Başkanlığı görevlerini yürüten Federal Hükümet (Bundesrat) üyesi Alain Berset tüm görevlerinden yıl sonu ayrılacağını açıkladı. Berset bugün Başkent Bern’de düzenlenen basın toplantısında istifa ettiğini duyurdu. Tecrübeli Devlet adamı Alain Berset, pandemi dönemini başarı ile sonlandırılmış olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi ve halkın verdiği kararları üçüncü Covid yasasının referandumda kabul etmesi sonrası bu kararı aldığını açıkladı.

Alain Berset, kendisine istifa sonrası ne yapacağına dair sorulan soruya emekli olmasına daha 14 yıl var olduğunu, aceleci davranmayacağını ve henüz ne yapacağına dair karar vermediğini söyledi. Şimdilik tüm enerjisini yıl sonuna kadar halka hizmet olarak vereceğini belirten Berset, sonrasına sonra bakacağını söyledi.

İsviçre Ulusal Parlamentosu Bakan Berset’in koltuğuna kimin oturacağına dair seçimini Aralık 2023’te seçecek.

İsviçre’de Federal Hükümet üyeleri, görevi bıraktıktan sonra 2 yıl boyunca görev esnasında aldıkları ücretin yarısını almaya devam ediyorlar. Berset görev başında yılda 468 bin frank (Yaklaşık 12,4 Milyon TL) kazandığına göre, 2 yıl boyunca yılda 229 bin frank  (6,2 milyon TL) maaş almaya devam edecek.

Ayrıca Federal Hükümet (Bundesrat) üyeleri 4 yıl görev yapmaları durumunda 230 bin franklık ( 6,1 Milyon TL ) tazminat hakkına kavuşuyorlar.