“Bizim Hikâyemiz” programı gerçekleşti

Bayburt/Yaşar YILDIZ – BHA

Gençliğin siyasetin nesnesi değil öznesi olması gerektiğini söyleyen Batuhan Tataroğlu şunları kaydetti; “Saygıdeğer İl Başkanım, belediye başkanlarım, merkez ilçe başkanım, kadın kolları başkanım, çok kıymetli kardeşlerim ve değerli büyüklerim, Bayburt Ak Gençlik olarak düzenlemiş olduğumuz “Bizim Hikayemiz” programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Sözlerime başlamadan önce, Zalim İsrail’i ve onun işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyor, İlk mescidimiz Mescid-i Aksa’nın bir an önce özgürlüğüne kavuşması hayaliyle, hayatını kaybeden mazlum Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.

Çok kıymetli Bekir Develi abime bizleri kırmayarak programımıza konuk olduğu için teşekkür ediyor, her programda olduğu gibi bu programda da işin mutfağında olan, fedakarca hizmet eden, görünmeyen kahramanlarımıza, gençlik kolları yönetimimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Değerli kardeşlerim, kıymetli büyüklerim. Cumhurbaşkanımız yıllar önce gençlik için, “Biz Gençleri yedek kulübesinde değil, ilk 11’de görmek istiyoruz” demişti. Hamdolsun bu gelinen süreçte geriye doğru dönüp baktığımızda gençler yetişmişti, yetiştirmişti ve gençler artık Ak gençlik ile, siyasetin nesnesi değil öznesi haline gelmiştir.

Değerli kardeşlerim, kıymetli büyüklerim, Biz iktidara gelmeden önce seçilme yaşı 30’du. Cumhurbaşkanımız bunu önce 25’e sonra 18’e indirdi. Hatırlayalım o günün diğer siyasi partileri ne demişti ? Gençlerden milletvekili mi olacak ? Gençlerden belediye başkanı, gençlerden meclis üyesi mi olacak diyerek karşı çıkmıştı ve 2017’de hayır oyu kullanmışlardı.

Ama ne oldu ? Gençlerden milletvekili de oldu, belediye başkanı da oldu, bakan da oldu. Bugün mecliste bazı partilerin hiç genç milletvekili olmazken en çok genç milletvekili AK Partimizde, En çok genç belediye başkanı AK Partimizde. Şimdi ben, hangi parti gençlerin partisi ve hangi parti gençlere en çok güvenen parti diye sormak istiyorum ?

Bahsettiğim bu kazanımların ve daha nicelerinin elde edilmesinin mimarı olan, bu ülkenin gençlerine her daim güvenen ve sorumluluk vermekten geri durmayan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

Bundan daha 5 ay önce, Tarihimizin belki de en önemli seçimi olan 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin arifesinde, Gençlikle ilgili hemen hemen herkes bir şeyler söyledi. Kimisi bu gençler size ders verecek dedi, kimisi bu gençler z kuşağıdır, bu gençler şöyle yapar böyle düşünür diyerek tüm gençliği bir kalıba sokarak tahakkümleri altına almaya çalıştılar.

Ama unuttukları çok önemli bir şey vardı, gençler daha sözünü söylememiş, gençler henüz sandığa mührünü vurmamıştı.

Geçtiğimiz genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaklaşık 6 milyon genç kardeşimiz ilk defa sandığa gitti. Ülkenin kaderini, geleceğini belirleyen en önemli unsur işte bu gençlik oldu. Rabbimin izniyle, Biz gençlerin Cumhurbaşkanımız önderliğinde daha gidecek çok yolu, daha söyleyecek çok sözümüz var. Geçmişten atiye uzananan bu medeniyet yolculuğumuzda, duruşuyla, fikriyle, iradesiyle Büyük Türkiye ideallerimize destek veren tüm genç kardeşlerime ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, siz değerli misafirlerimize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum.

Saygılarımla”

Ardından AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat selamlama konuşmalarını gerçekleştirerek, Filistinde ki haklı mücadelemizden tarihsel ve dini sorumluluklarımızdan bahsetti. Mescid-i Aksa’nın müslümalar için ne denli önemli olduğunu anlatan Hacı Ali Polat konuşmasının ardından programın düzenlenmesinden ötürü AK Parti Gençlik Kollarını tebrik etti.

Bekir Develi’ye yoğun ilgi gösteren vatandaşların hatıra fotoğrafı ve kitap imzalatmasından sonra program sona erdi.