Cumhuriyet’in ilanını duyuran gazete dağıttılar

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas’ta Kızılırmak İlkokulu 1 E sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmeleri Türkan Aksoy ve Okul Müdürleri Yıldıran Yıldırım ile 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet’in ilan edildiğini duyuran gazete hazırlayıp, ‘Yazıyor, Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor’ sloganı ile vatandaşlara gazeteleri dağıttılar.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gazeteyi İlkokul öğrencileri dağıtarak, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladılar.

Sivas Kızılırmak İlkokulu 1/E Sınıfı Öğretmeni Türkan Aksoy, “bilinçli ve geleceğimize ve cumhuriyetimize sahip çıkacak nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Tüm öğrencilerimize bu güzel etkinlikte bizlere eşlik ettikleri için teşekkür ederim. Okul müdürümüzde her zaman bizlere destek oluyor. Sayın müdürümüze de çok teşekkür ederim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarım.” İfadelerini kullandı.

Sivas Kızılırmak İlkokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım, “1-E sınıfımızın yapmış olduğu etkinliği tanıttık. Çıkardığımız gazeteyi vatandaşlara ve esnafa dağıttık. Farkındalık oluşturmak amacıyla gazete çıkardık. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu mutluluğun keyfini yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarım.” dedi.