Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankaragücü’nden 2 gollü galibiyet

Tahsin KEMER / ANKARA – BHA

Trendyol Süper Lig‘in 10. haftasında MKE Ankaragücü ile Yılport Samsunspor, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Ankaragücü rakibini 71. dakikada Efkan Bekiroğlu ve 78. dakikada Ali Sowe’nin attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Samsunspor, Ankaragücü karşısında aldığı mağlubiyet ile ligdeki galibiyet hasretine son veremedi ve ilk 10 haftada oynadığı 9 maçta 7 mağlubiyet ile 2 beraberlik aldı.

Ankaragücü ise geçen hafta deplasmanda İstanbulspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından moral buldu ve puanını 12’ye yükseltti.

Karşılaşmadaki önemli anlar

İlk tehlikeli atak Ankaragücü’nden geldi. 9. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Garry Rodrigues önce rakibini geçti ardından sol ayak içi ile yakın köşeye vurdu top direğin dibinden auta gitti.

21. dakikda Garry Rodrigues ile Ankaragücü bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Tasos penaltı noktasının hemen gerisindeki Rodrigues ile oynadı. Rodrigues gelişine sol ayak içi ile vurdu top farklı bir şekilde auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımında girişimleri olsa da gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

71. dakikada Ankaragücü Efkan Bekiroğlu ile 1-0 öne geçti. Garry Rodrigues’in pasında savunma arkasına sarkıp kaleci ile karşı karşıya kalan Efkan önce kaleci Okan’ı çalımladı ardından topu boş filelere gönderdi.

Ankaragücü, Ali Sowe ile farkı ikiye çıkaran golü buldu. 78. dakikada Efkan’ın sağ kanattan kullandığı duran topa ceza alanında yükselen Radakovic kafa vuruşunu kaleci çeldi ve kaleciden seken topu Ali Sowe ağlarla buluşturdu.

Kalan bölümde her iki takımın gol girişimi olsa da başka gol olmadı ve Ankaragücü sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.