Borsa İstanbul’un en yeni halka arz şirketi bir gayrimenkul şirketi oldu. Yeni bir gayrimenkul şirketi daha halka arz için SPK onayı aldı! SPK, AHES GYO halka arz onayını açıkladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gayrimenkul sektöründe taahhüt ve müteahhitlik hizmeti veren AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi için halka arz onayı verdi.

Konuyla ilgili resmi açıklama SPK tarafından yayınlanan 15 Ağustos 2024 tarihli bülteninde yer aldı. İlk Halka arz şirketlerine AHES GYO eklendi. Şirket 25 TL satış fiyatı ile halka arz edilecek.

Başta ticari projeler olmak üzere, eğitim kurumları, otel projeleri yanı sıra konut projeleri hayata geçiren AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sahibi Süleyman Ekşi.

40 yıldır inşaat sektöründe çeşitli işlere imza atan ve Süleyman Ekşi tarafından kurulan aile şirketi AHES GYO’nun yönetim kurulu üyesi ise Ebubekir Ekşi, şirketin başkan vekili ise Mücahid Hamza Ekşi.

AHES GYO tarafından hayata geçirilen ve devam eden projeleri ise şöyle;

Gaziosmanpaşa Otel projesi, Gazipaşa otel projesi, Gebze ticari projesi, Pendik ticari ve konut projesi AHES GYO devam eden projelerinden.

AHES GYO şimdiye kadar tamamlanan projeleri arasında Gaziosmanpaşa Vadi Evler projesi ile Çamlıca Eğitim Tesisleri projesini tamamlamış.

AHES GYO TALEP TOPLAMA TARİHLERİ

145 milyon TL nominal değerli mevcut sermayesi olan şirket 50 milyon TL nominal değerli paylarını halka arz ederek bedelli sermaye artırımı ile birlikte sermayesini 195 milyona çıkaracak.

1 lot fiyatı 25.20 TL’den halka arz edilecek söz konusu şirketin halka arz büyüklüğü 1 milyar 260 milyon lira seviyesinde olacak.

Şirketin talep toplama tarihleri henüz belli olmadı. Ancak beklentilerimize göre 21 ya da en geç 22 Ağustos tarihinde halka arz başvurusunun başlaması bekleniyor.