ARDAHAN-BHA

1959 yılında Ardahan’a adım atan Sarıçam, o günden bu yana terzilik yapıyor. Yarım asrı aşkın bir süredir, müşterilerini takım elbisesiyle karşılayan Sarıçam, terzilik mesleğinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

1959 yılında Ardahan’a gelen Cemil Sarıçam, terzilik kariyerine çeşitli ustaların yanında çalışarak başladı. 27 yıl boyunca Nurettin Aktaş’ın yanında deneyim kazanan Sarıçam, ardından kendi işini kurarak yılların birikimini müşterilerine sundu. Ancak Sarıçam, mesleğin günümüzde büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti.

TERZİLİK MESLEĞİ ÖLÜYOR

“Terzilik mesleği ölüyor,” diyerek çırak yetiştirme sürecindeki zorluklara dikkat çeken Sarıçam; “Ölçek köylüyüm 1959’da Ardahan’a geldim. Birçok terzinin yanında çalıştım, 27 yıl Nurettin Aktaş’ın yanında çalıştım ondan sonra ayrıldım kendi başıma çalıştım. Birkaç tane çırak yetişti, yarım çalışıp doğru İstanbul’a gidiyor, çırak yetişmiyor, geldiği zaman hemen sigorta yapacaksın, maaşını vereceksin bizde yaşlandık yetiştiremiyoruz. Terzilik mesleği ölüyor, her şey pahalı işçi çalıştırsan ödeyemezsin ben çırak iken 4 yerde parasız çalıştım. Bundan sonra terzilik mesleği kapanır” dedi.