ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına yeni araçların teslim edilmesine yönelik törende konuşma yaptı. 19 Eylül Gaziler gününü de yad eden Erdoğan, “Sizlerin vasıtasıyla, İstanbul’la birlikte ülkemizin dört bir yanında gece gündüz çalışan tüm emniyet güçlerimize selamlarımı gönderiyorum. Sözlerimin hemen başında Emniyet ve Jandarma Teşkilatımız bünyesinde görev yaparken hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin.”

Erdoğan, “Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Silah lobileri, kaos lobileri, mazlumların gözyaşından beslenen kan tüccarları, bizden, büyüyen ve güçlenen Türkiye’den rahatsız oluyorlar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis, jandarma, asker ve sahil güvenlik personeline, Türkiye ve Türk milleti için verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Devlete ve millete karşı sorumluluklarını yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Erdoğan, jandarma ve emniyet teşkilatlarına 7204 yeni aracın hizmete alım törenini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Erdoğan, ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtların yenilendiğini ifade ederek, alınan araçların 5001’inin emniyet teşkilatı, 2203’ünün ise jandarma teşkilatı tarafından kullanılacağını söyledi. Bu yeni araçların, asayiş, terör ve uyuşturucuyla mücadele gibi güvenlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacağını vurguladı.