ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, Antalya merkezli 6 ilde elebaşılığını yurt dışında tutuklu olarak bulunan Beratcan Gökdemir’in yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik “KUYU-27” operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Antalya Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde şüphelilerin, haraç vermeyen iş insanlarını darp ederek ikametlerini, iş yerlerini ve araçlarını kurşunladıkları, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten yaralama’, ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘Mala zarar verme’ ve ‘Ölümle tehdit’ suçlarını işledikleri tespit edildiğini bildirdi.

Antalya merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin 32’sinin tutuklandığını söyledi ve operasyon sunucunda 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok miktarda para ele geçirildiğini açıkladı.

Yerlikaya paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Operasyonu koordine eden Antalya Başsavcılığımızı, Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”