“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Ordu’nun bilimle buluşacağı şenlik, 26 Eylül 2024 Perşembe günü Tayfun Gürsoy Parkı’nda başlayacak ve 28 Eylül 2024 Cumartesi günü sona erecek.

“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği kapsamında düzenlenecek "Teleskop Gözlemi Etkinliğinde”; akşamları 20:00-22:00 saatleri arasında teleskoplar aracılığıyla Ay’ın kraterlerini, gezegenleri, yıldız kümelerini ve galaksileri yakından gözlemleme fırsatı sunulacak.

"Oryantiring Etkinliğinde"; katılımcılar harita yardımıyla belirlenen parkur üzerindeki kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalışacak.

"Bilim Tiyatrosu Etkinliğinde"; öğrencilerin sahne aldığı, bilimsel hikayelerden oluşan yaratıcı tiyatro gösterisinde, bilimsel kavramlar eğlenceli, anlaşılır ve ilham verici bir şekilde sahnede canlandırılacak.

"Kahoot Bilim Yarışması”nda; öğrenciler kendi mobil cihazları veya tabletleri aracılığıyla, eş zamanlı olarak bilimsel içerikli soruları yanıtlayacaklar.

“3DFosil Bilimi Müzesi Etkinliğinde”; yüzlerce öğrenciyle dinazorların izinde milyonlarca yıl öncesine yolculuk yapılacak. Yapılacak bu etkinlikle, ülkemizin ücra köşelerindeki sıradışı öğrenciler keşfedilecek.

"Origami ve Matematik Atölyesi Etkinliğinde”; matematiksel kavramların origami sanatı ile birleştiği keyifli bir öğrenme deneyimi sunulacak.

"Yenilenebilir Enerji Atölyesi Etkinliğinde”; öğrencileri enerji konularında bilgilendirip, uygulamalı deneyimlerle yenilenebilir enerji kaynakları tanıtılacak. Atölye, iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Bilim Şenliğinde, Bedenden Oyuna Müzik, Wheel of Fortune Game, Robotik Kodlama, Planetaryum, Yaratıcı Drama Uygulamaları, English Workshop, Tasarım Dünyası, Yapay Zeka Atölyesi, Minik Bilim Kahramanları Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başta olmak üzere birçok etkinlik faaliyetlerinde bulunulacak.

26 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan etkinliklere, öğrenciler başta olmak üzere tüm halk davetlidir.

Etkinlik ve atölye başvuruları ise proje web sitesinden veya afişteki QR kodunu okutarak online olarak yapılabilecek.