Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan maçların Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı. TFF, bu haftaya ait VAR görüntülerini Youtube ve Facebook hesapları üzerinden sesli ve görüntülü olarak yayınladı.

Yayınlanan kayıtlarda, haftanın öne çıkan iki karşılaşmasıyla ilgili alınan önemli kararlar yer aldı:

Beşiktaş – Eyüpspor: Maçın 59. dakikasında, Eyüpsporlu Mame Thiam, Beşiktaş kalecisi Mert Günok’u çalımlamak isterken yere düştü. VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izlemek üzere kenara gelen hakem Zorbay Küçük, Thiam’ın Mert Günok tarafından düşürüldüğünü tespit etti ve Eyüpspor lehine penaltı kararı verdi. Pozisyonda Thiam’a verilen sarı kart da iptal edildi.

Aynı maçın 89. dakikasında, Semih Kılıçsoy’un Tayfur Bingöl ile girdiği ikili mücadelede hakem Zorbay Küçük, başlangıçta aut kararı vermişti. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen Küçük, iki oyuncu arasında temas olduğunu belirleyerek penaltı noktasını gösterdi.

Gaziantep FK – Trabzonspor: Maçın 59. dakikasında, Trabzonspor’un attığı gol sonrası hakem Volkan Bayarslan, VAR incelemesi için kenara geldi. Pozisyonu izleyen Bayarslan, Trabzonsporlu Malheiro’nun atak başlangıcında Sorescu’ya faul yaptığına hükmederek, golü iptal etti.

TFF, geçtiğimiz sezonun ortasında aldığı bir kararla Süper Lig’deki bazı maçların VAR kayıtlarını paylaşma yoluna gitmişti. Bu uygulama, futbol camiasında şeffaflık sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.