Kamuoyunda vatandaşların tepkisini çeken yeni iş gücü uyum programının amacı ve işleyişi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ardahan İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya, İşgücü Uyum Programı (İUP)’nin amacının işsizlere bilgi ve beceri kazandırma amacıyla kamu hizmetlerinin de desteklenmesine yönelik çıkartıldığını söyledi.

featured

ARDAHAN-BHA

Müdür Sonkaya, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işgücü piyasasından uzakta kalan işsizlerin işgücü piyasasına uyumlarını sağlamayı, kamu kurumları ile işbirliği içinde kamusal hizmetlerin desteklenmesine amaçlayan bir programdır” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, yeni programın uygulanışı hakkında ise şu bilgileri verdi, “İşgücü Uyup Programı (İUP) ile programa katılacak vatandaşlarımız ilk dört hafta 5 gün, diğer dönemlerde haftada 3 gün olmak üzere toplam 140 fiili gün çalışmış olacaklar. Ayrıca öğrenci olarak işgücü uyum programına katılacak gençlere okurken deneyim ve aylık yaklaşık 8 bin TL harçlık kazanma fırsatı sunacağız. Bu program ile İşbirliği yapılan kurumlarda çalışacakları faaliyet alanları ille ilgili diğer eğitimler yoluyla özel sektöre geçişi kolaylaştırmayı da hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardahan İşkur İl Müdürü Sonkaya, yeni ‘İşgücü Uyum Programı’nın detaylarını anlattı