CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Çıldır ilçesi tünel kavşağında ardı arkası kesilmeyen trafik kazaları nedeniyle Ulaştırma Bakanlığına soru önergesi verdi.

featured

ARDAHAN-BHA

Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Aşıkşenlik Tünel kavşağı başta olmak üzere il genelindeki ulaşım sorunlarını Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplamasını istediği soruları yöneltti.

Vekil İncesu önergesinde Bakan Uraloğlu’na şunları sordu; “Aşıkşenlik Tüneli araç trafiğine açıldığı günden itibaren, bahse konu kavşakta kayıtlara geçen kaza sayısı ne kadardır? Meydana gelen bu kazaların sebepleri konusunda bir inceleme yapılmış mıdır? Kazalar ve sonuçları üzerinden tedbir amaçlı nasıl bir düzenleme yapılmıştır? Çıldır Aşıkşenlik yolunda bulunan sorunlu kavşak başta olmak üzere Ardahan sınırları dâhilinde sinyalizasyon ve bölgenin hava şartlarına uygun düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Bu kazalarda yol ve sinyalizasyon kusurundan dolayı olmuş ise; hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine tazminat ödeyecek misiniz?”

CHP Ardahan milletvekili İncesu, konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da ise şunları aktardı; “Geçen günlerde talihsiz bir olay neticesinde bir hemşerimizi daha bu ilgilenilmeyen, yarım bırakılan, üstüne düşülmeyen yollarımızdan dolayı kaybettik. Her fırsatta önemle gündeme getirdiğimiz hem ulaşımımız hem can güvenliğimiz hem de ekonomimize katkı sağlayacak bu yolların yarım bırakılması her geçen gün yeni bir olumsuzluğu peşinden getiriyor. Konuyla ilgili bakana soruyoruz. Bizim yollarımız ne zaman tamamlanacak?” ifadelerini kullandı.

Vekil İncesu, Ulaştırma Bakanına soru önergesi verdi