Derşah NAR / MERSİN-BHA

Uzun süredir yapılan istihbarat çalışmaları ve takip neticesinde gerçekleştirilen operasyonda, A.G., A.Y., M.E.K., D.K., A.S., S.A. ve İ.T. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Ev ve araç aramalarında çarpıcı detaylar

Polis ekiplerinin şüphelilerin ev ve araçlarında yaptığı aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan 21 adet cep telefonu, çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin Türk Lirası nakit para, başkalarına ait çok sayıda banka kartı, 6 adet “açık hat” diye tabir edilen sim kart ve bir Glock marka ruhsatsız tabanca ile mühimmat ele geçirildi. Şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetleri için kullandıkları dijital materyallere de el konuldu.

Sazan sarmalı ve şantaj yöntemiyle dolandırıcılık

El konulan dijital materyallerde yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin “sazan sarmalı” olarak bilinen dolandırıcılık yöntemi başta olmak üzere, kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtarak, cinsel içerikli şantajla dolandırıcılık, sahte polis kimliğiyle kendilerini polis olarak tanıtıp araç satışı esnasında müşteri süsü vererek dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Ayrıca, vatandaşlardan para karşılığı e-Devlet şifrelerini alarak sahte ilan koyma yöntemiyle dolandırıcılık ve “panel programı” adı verilen bir uygulama ile vatandaşların kişisel verilerini ele geçirerek dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda çok sayıda mağdura ulaşıldığı öğrenildi.

6 şüpheli tutuklandı, 1’i adli kontrolle serbest bırakıldı

Operasyon kapsamında yakalanan 7 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ve terörün hiçbir türüne de göz açtırmayacaklarını belirterek operasyonun devam edeceğini ifade etti.