Beypazarı İlçesinde bir ihbarı değerlendiren Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü, aldığı yangın ihbarı üzerine harekete geçti.

featured

Yaşar TONBAK / ANKARA-BHA

Beypazarı İlçesinde bir ihbarı değerlendiren Beypazarı Orman İşletme müdürlüğü, aldığı yangın ihbarı üzerine harekete geçti. Orman İşletme müdürlüğü, arasöz ve yangın söndürme ekipleri, Belen yaylasına vardıklarında, yaylayı kaplayan dumanın bir vatandaşın ağılından çıktığını gördü.
Yaylada bulunan ağıldaki yangının orman içine sirayet etme riskinindi bulunduğu ve bunun üzerine söndürme çalışmaları başlatan ekipler, kısa süre içinde yangını söndürerek kontrol altına alırken ağılın Üreğil köyü sakinlerinden Hüseyin Tiftik’e ait olduğu ve henüz koyunlarında ağılda olmadığı bir sırada yangının meydana geldiği kaydedildi.
Ağılı yanan Hüseyin Tiftik, çok kısa süre içinde alana intikal eden Orman İşletme müdürlüğü ekibi ve arasözlerinin yangına müdahale etmesi ve söndürmesi dolayısıyla ekiplere teşekkürlerini sunarken, sevindirici yönünün “hayvan telefinin olmayışı” ifadesinde bulundu.

 

Orman yangını diye harekete geçen orman işletmesi ekibi, alana vardığında ağıl yangınıyla karşılaştı