ANKARA-BHA

Beypazarı’nda açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün Keçiören’de bir okulu temizlerken yetkililer bizim ekipleri dışarı çıkardı. Okulun 2 katını temizledik, 1 katı pis kaldı. Herhalde kalanını okul müdürü kendi temizleyecek. Kim ona müdahale etti bilmiyorum.” açıklaması yaptı.

“Belediyeden hiçbir şey istemeyin diyorlar”

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü tarafından okul müdürlerine mesaj atıldığını gösteren Yavaş, “Öğrenci velileri yarın okula gittiklerinde pis bir okulla karşılaşırlarsa lütfen bunu okul müdürüne sorsunlar. Biz zehirli gıda falan vermiyoruz, temizlik malzemesi veriyoruz ve okulları temizlemeye talibiz.” dedi.

Resim

Resmi X hesabından açıklama yapan Başkan Yavaş, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projemiz ile bizlere hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. İlk günden itibaren, 10 bin 376 öğrencimizin eğitim gördüğü 22 okulumuzun hijyen ve temizlik desteği sağlandı. Ancak, ne yazık ki temizlik talebinde bulunan 265 okulumuzdan 106’sı çeşitli gerekçelerle talebini geri çekti.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın eğitimi için herkesle işbirliğine hazırız”

Yavaş ayrım yapmadan yardım etmeye devam edeceğiz vurgusu yaparak, “Biz elimizden geldiğince bizim görevimiz veya görevimiz değil demeden, Ankara’da başını kaldırıp bana yardım edecek yok mu dendiği her noktada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın eğitimi için herkesle işbirliği yapmaya hazırız.” dedi.