Gordion Vakfı tarafından düzenlenen; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Polatlı Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) destekleriyle hayata geçirilen Gordion Arkeofilm Festivali sürüyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Gordion Antik Kenti’ni barındıran Yassıhöyük Mahallesi Midas Tümülüsü park alanında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bilimleri Bölümü Müzik Teorileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Güray’ın yönetiminde “Frigya’nın Saklı Sesleri” konseri ile makyaj sanatçısı Oya Kadriye Polat tarafından hazırlanan “Gordion’un Angorası” dans gösterisi sunuldu.

Gordion Müzesi bahçesinde ise Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünün hazırladığı “Kral Midas Seramik Sergisi” ile Tohumluk Vakfı Genç Tiyatro Topluluğunca “Dünyanın Mirası” tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinlikleri Polatlı Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Haşim Avcı ve Yasin Coşar Yağcı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, Polatlı Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk, Gordion Vakfı Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Kadim Koç, Tohumluk Vakfı Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Pınar Ayhan, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Ömer Şan, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Hicran Koca ve Murat Akyüz ile Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve davetliler izledi.