Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa’da oynanan maçta Yeni Malatyaspor’u 4-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Lige 3 puan cezası ile başlayan ve sonrasında oynadığı tüm karşılaşmaları kaybeden Yeni Malatyaspor, Amed karşısında da kötü gidişatını devam ettirdi.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte etkili bir oyun sergileyen Amed SK, 3. dakikada Assombalonga’nın attığı golle öne geçti. Devreye 39. dakikada Lourenço’nun kaydettiği golle 2-0 avantajla giren Amed, ikinci yarıda da temposunu korudu. 49. dakikada Assombalonga bir kez daha sahne alarak skoru 3-0’a taşıdı.

Yeni Malatyaspor, 82. dakikada Mehmet Güneş ile farkı 3-1’e indirse de, Amed’in Lourenço ile bulduğu 88. dakikadaki gol, maçı 4-1’e getirdi. Maçın son anlarında Mert Altıntaş, Yeni Malatyaspor’un ikinci golünü atarak durumu 4-2 yaptı.

Bu sonuçla Amed Sportif Faaliyetler, namağlup serisini 5 maça çıkararak 12 puanla ligde 4. sıraya yükseldi. Amed’in bu performansı, taraftarlarına gelecek için umut verirken, Yeni Malatyaspor’un ise zorlu günleri devam ediyor.